Тварини Занесені До Червоної Книги Африки Презентація, shakazshura

20.02.2017

Презентація на тему: » Тварини Червоної книги». Тварини і рослини Казахстану занесені до Червоної книги — Тривалість: 2:09. by.

4 жовтня відзначається Всесвітній День захисту тварин покликаний об’єднувати зусилля людей в збереженні тваринного світу нашої планети і в захисті прав домашніх тварин. Кожен день на Землі зникають десятки представників флори і фауни. Один із способів боротьби за збереження біорізноманіття на нашій планеті — охорона рідкісних і зникаючих видів рослин і тварин. Сніговий барс (ірбіс) — рідкісний, нечисленний вид. У Червоній книзі РФ йому присвоєна перша категорія — «вид, що знаходиться під загрозою зникнення на межі ареалу». Загальна чисельність сніжного барса в Росії, за оцінками експертів WWF, становить не більше 80-100 особин. Амурський тигр — один з найбільш рідкісних хижаків планети, найбільший тигр в світі, єдиний представник виду, що живе в снігах. Амурський тигр занесений в Міжнародну Червону книгу, в Росії ці звірі живуть тільки в Приморському і Хабаровському краях. За даними останнього перепису, популяція рідкісного звіра в нашій країні налічує близько 450 особин. Далекосхідний леопард – підвид леопардів класу ссавців, загону хижих, сімейства котячих. Це один з найрідкісніших представників сімейства котячих в світі. Багато фахівців вважають далекосхідного леопарда найкрасивішим підвидом леопардів, і часто порівнюють його зі сніговим барсом. Південь Приморського краю — єдиний в Росії ареал проживання далекосхідного леопарда. За даними останнього перепису, в даний час в Уссурійській тайзі живуть близько 50 особин леопарда. Вчені багатьох країн і WWF стурбовані питанням збереження вимираючого виду. Манул — рідкісний хижак степів і полустепей Євразії, занесений в міжнародну та російську Червоні книги. Цей дикий кіт має статус близької до загрозливого. За даними вчених, чисельність тваринного скорочується. Крім того, йому загрожують браконьєри, існує загроза зникнення відповідних місць проживання. У Росії самий північний ареал існування цієї тварини, тут манул зустрічається, головним чином, у гірничо-степових і пустельних-степових ландшафтах південно-сходу республіки Алтай, в республіках Тува, Бурятія, а також у південно-східній частині Забайкальського краю. Комодский варан — вид ящірок з сімейства варанів, найбільша ящірка світової фауни. Згідно з однією гіпотезою, саме варани індонезійського острова Комодо послужили прототипом китайського дракона: дорослий Varanus Komodoensis може перевищувати три метри в довжину і важити понад півтори центнерів. Цей великий ящір на Землі, який одним ударом хвоста вбиває оленя, водиться тільки в Індонезії і належить до зникаючих видів тварин. За останні 20 років чисельність суматранських носорогів скоротилася приблизно на 50% — з-за браконьєрства та вирубки тропічних лісів. В даний час у Південно-Східній Азії мешкає всього близько 200 представників цього виду. Всього у світі відомо п’ять видів носорогів: три у Південній і Південно-Східній Азії і два — в Африці. Всі види носорогів занесені в Червону книгу Міжнародного союзу охорони природи. WWF в жовтні цього року повідомив, що один з видів носорогів — яванський — був повністю знищений у В’єтнамі. Логгерхед — вид морських черепах, єдиний представник роду логгерхедов, або головастих морських черепах. Поширений цей вид у водах Атлантичного, Тихого і Індійського океанів, в Середземному морі. У Російських водах логгерхеда можна зустріти на Далекому Сході (затока Петра Великого) і в Баренцевому морі (в районі Мурманська). М’ясо цієї черепахи вважалося далеко не самим смачним, його вживають в їжу тільки місцеві племена, а от яйця були делікатесом. Їх необмежений збір призвів до дуже серйозного скорочення чисельності цього виду черепах за минулі 50-100 років. Цей вид черепахи занесений в список Конвенції про міжнародну торгівлю видами дикої флори і фауни та до Червоної Книги, охороняється законами Кіпру, Греції, США, Італії. Калан, або морська видра, — хиже морський ссавець родини куницевих, вид, близький до выдрам. Калан володіє рядом унікальних особливостей пристосування до морської середовищі, а також є одним з небагатьох тварин-неприматов, використовують знаряддя. Калани мешкають на північних берегах Тихого океану в Росії, Японії, США та Канаді. В 18-19 століттях калани з-за свого цінного хутра піддались хижацькому знищенню, в результаті чого вигляд опинився на межі зникнення. У 20 столітті калани були занесені в Червону книгу СРСР, а також в охоронні документи інших країн. Станом на 2009 рік полювання на каланов практично заборонена у всіх регіонах світу. На каланов дозволено
хотиться лише корінному населенню Аляски — алеутам і ескімосам, причому виключно для підтримки народних промислів та харчового раціону, що історично склалися в даному регіоні. Зубр є самим важким і великим наземним ссавцем на європейському континенті і останнім європейським представником диких биків. Його довжина становить 330 см, висота в холці до двох метрів, а вага сягає однієї тонни. Руйнування лісів, зростаюча щільність людських селищ та інтенсивне полювання в 17 і 18 століттях винищили зубра майже у всіх країнах Європи. На початку 19-го століття дикі зубри залишалися, очевидно, лише в двох регіонах: на Кавказі і в Біловезькій пущі. Кількість звірів становило близько 500 і протягом століття знижувалося, незважаючи на охорону російськими властями. У 1921 р. внаслідок анархії під час і після Першої світової війни зубри були остаточно знищені браконьєрами. В результаті цілеспрямованої діяльності багатьох фахівців на 31 грудня 1997 р. у світі в умовах неволі (в зоопарках, розплідниках та інших резерватах) перебувало 1096 зубрів, у вільних популяціях — 1829 особин. Червона книга МСОП відносить даний вид до категорії уразливий, на території Росії Червона книга (1998) ставила зубра в категорії 1 — перебувають під загрозою зникнення. Африканська дика собака або, як її ще називають, гиеноподобная, коли була поширена повсюдно в африканських степах і саванах на південь від Сахари — від південного Алжиру і Судану до крайньої південній частині континенту. Гиеновидная собака включена в Червону книгу Міжнародного Союзу Охорони Природи як нечисленний вид, що знаходиться під загрозою зникнення. Флоридська пума, поряд з іншими представниками свого підвиду, занесена в Міжнародну Червону книгу. Полювання на неї заборонене, крім того, тварина включено у додаток ІІ конвенції СІТЕС, яка регулює торгівлю рідкісними видами тварин. Раніше пума заселяла території на півдні Північної Америки, а також Центральну і Південну Америку аж до Чилі. При цьому окрема популяція існувала на території Флориди. У 60-х роках минулого століття з-за відстрілу і освоєння природних територій чисельність флоридських пум скоротилася до 20-30 особин. Завдяки зусиллям по збереженню цих дрібних диких кішок з характерними довгими лапами популяція в даний час становить 100-160 особин. Каліфорнійський кондор — дуже рідкісний вид птахів з родини американських грифів. Каліфорнійський кондор колись був поширений по всьому північноамериканському континенту. У 1987 році, коли був зловлений останній живе на волі кондор, їх загальне число становило 27 осіб. Однак, завдяки гарному розмноження у неволі, з 1992 року їх знову почали випускати на волю. На листопад 2010 року нараховувався 381 кондор, включаючи 192 птахів в дикій природі. Орангутанги — представники деревних людиноподібних мавп, одні з близьких родичів людини. На жаль, орангутанги перебувають під загрозою зникнення в дикій природі, головним чином із-за знищення місць проживання. Незважаючи на створення національних парків, вирубка лісів продовжується. Іншою серйозною загрозою є браконьєрство. Останні дикі коні Пржевальського зникли з природи в 1960-х роках, до того часу вони зберігалися лише у пустельних районах Джунгарії — на кордоні Китаю і Монголії. Але тисячу і більше років тому ці тварини були широко поширені в степовій зоні Євразії. В даний час в світі налічується всього близько двох тисяч особин, що утримуються в зоопарках. В степах Монголії і Китаю мешкає ще близько 300-400 коней, провідних своє походження від тварин із зоопарків. Сірий кит занесений в Червону книгу Російської Федерації. Кити живуть у північній частині Тихого океану, здійснюючи регулярні сезонні міграції. Ці морські тварини — рекордсмени по дальності пересувань: за рік кит пропливає в середньому 16 тисяч кілометрів. При цьому кіт досить тихохідним, його звичайна швидкість — 7-10 кілометрів на годину. За даними зоологів, максимальна зареєстрована тривалість життя сірого кита склала 67 років.

  • Близько 90% всіх тварин на Землі — комахи. Рідкісні комахи, занесені в Червону Книгу України Європи. Зустрічається в дубових лісах Європи, Близького Сходу і Північної Африки. Чисельність.
  • 4 жовтня відзначається Всесвітній День захисту тварин покликаний Азії і два — в Африці. Всі види носорогів занесені в Червону книгу В 20 столітті калани були занесені в Червону книгу СРСР, а також ст.
  • Презентація до уроку з географії (7 клас) на тему: в Африці. і тваринами, занесеними в Червону книгу Іркутської області.

Тварини Занесені До Червоної Книги Африки Презентація, shakazshura

Презентація являє собою звід відомостей про те, які рідкісні тварини мешкають на території Росії. Мета її – показати фотографії Рідкісні тварини, занесені в Червону книгу Національні парки Африки..

Короткий опис статті: повідомлення на тему тварини рекордсмени

Джерело: Тварини Занесені В Червону Книгу Африки Презентація — shakazshura

Також ви можете прочитати