Імператорський пінгвін фото і доповідь

20.02.2017

Імператорський пінгвін

Імператорський пінгвін фото і доповідь
Імператорський пінгвін найбільший представник сімейства пингвинообразных. Він сміливий і відважний житель Антарктики – найхолоднішого місця на нашій планеті. Це рекордсмен світу по стійкості до холоду. Тут на антарктичних островах збираються колоніями для продовження роду ці птахи. Навколо лід, сильний вітер і лише гори снігу.

Тіло вкрите щільним коротким пір’ям і просякнуте водовідштовхувальним жиром. Ось тому вони не замерзають моторошно крижаній воді. Спинка чорно-синя, живіт білий. Тонкий довгий дзьоб прикрашений помаранчевої смужкою. На шиї є невеликі жовті або жовтогарячі плями у вигляді коми.

Хвіст у птиці короткий, на задніх лапах великі кігті, які допомагають йому триматися на слизькій поверхні, особливо при выпрыгивании з води на землю. Крила його не згинаються і є відмінними помічниками при пірнанні і плаванні у воді. Лапи і хвіст виконують функцію керма.

Імператорський пінгвін фото і доповідь
Зростання особини від 118см до 128см, а вага – до 45 кг Самки менше самців за розміром і за вагою: зростання до 115 см, вага – 30кг. Більшу частину свого життя вони проводять у воді, добуваючи їжу. На суші він здається незграбним: забавно і швидко пересувається, змахуючи крилами. Всі вони чудові плавці і хороші мисливці. Але не кожна полювання вдала, і доводиться витрачати багато сил і енергії, щоб поїсти.

Імператорський пінгвін покладається на своє відмінний зір, швидкість і віртуозність при плаванні. Він махає крилами-ластами, як ніби летить по небу. Зазвичай він плаває зі швидкістю 5 – 10 км/год, але якщо треба, то може розігнатися до 25 км/ч. Під водою може обходитися без повітря до 15 хвилин, пірнати на глибину до 200м. Виринає на поверхню води, щоб зробити вдих. Риба. кальмари і кріль – основна їжа імператорського пінгвіна. Якщо видобуток велика, виходить на сніг і поїдає її, ну а якщо вона маленька, то ковтає прямо у воді. Косяки риб переслідують групами злагоджено, адже атакуючи разом шанс зловити улов вище.

Імператорський пінгвін фото і доповідь
Селяться колоніями на берегах Антарктики для продовження роду за десятки кілометрів від моря. У квітні їх збирається тут тисячами. Самці закликають криком самок, іноді такий «концерт» може тривати кілька днів. Коли самка, вибравши самця, підходить до нього – пара створилася.

Кілька днів вони будуть разом, приблизно 30 діб, поки самка не відкладе одне велике біле яйце, вагою близько 400 грам. Про цю важливу подію щасливе сімейство повідомляє родичам своїм криком. Уявляєте, який стоїть шум, адже таких пар багато і у всіх радість. Ніжно перекатив на лапи самця скарб, самка відправляється в крижані води відгодовуватися. Перекладання яйця самця – цілий ритуал.

Імператорський пінгвін фото і доповідь
Папа махає крилами, кланяється їй і обережно торкає і підступає до себе багатство своїм дзьобом, де зародилося нове життя. Стійкий і мужній батько буде зігрівати, і берегти яйце на своїх лапах, дбайливо укривши його своєю товстою і теплою шубою-складкою живота. Самець накопичив 3 см жиру, щоб витримати три місяці голодування, життя заради його дитинча. Дмуть страшні вітри, мете заметіль, кружляє сніг, температура падає до мінус 60, але все це витримають папи. Щоб зберегти тепло вони притискаються один до одного, встаючи в коло, і міняючись місцями. Ті, хто був в середині – поступаються місця крайнім, і навпаки. Іноді самці скльовують сніг – це їх єдина їжа.

Рідко трапляється, що дуже наляканий пінгвін може кинути яйце і втекти. Звичайно ж, зародок гине, досить лише двох хвилин холоду. І ось через два місяці повертається вгодована і задоволена мама. Вона накопичила багато жиру для годування майбутнього пташеня. Виплигнувши одним стрибком на сніг з води, вона дає знати криком самця, що вона тут. Знову зчиняється неймовірний шум, але кожна пара знайде один одного.

Імператорський пінгвін фото і доповідь
Малюк вилупиться через два місяці пухнастим світло-сірого кольору і попросить поїсти. Вага новонародженого 320 грам. Мама забирає нащадка у тата до себе, ховаючи його в свої складки і саджаючи на лапи. Годує дитинчат молоком і полупереваренной їжею, якої вона так старанно запасалась. Схудлий і брудний пінгвін батько плететься до води, щоб втамувати голод і зміцніти. Він повернеться зовсім скоро, щоб допомагати годувати пташенят. Батьки по черзі будуть ходити в море за здобиччю, і годувати себе і дитинча. В галасливій суєті вони будуть криком шукати «своїх», пробираючись і штовхаючись з іншими пінгвінами. І так день за днем.

Пройде п’ять тижнів, малюк підріс і не вміщується в шкірній складці, що ж, пора йти в дитячий сад. У сім тижнів малюк набрав 2,5 кг. Він дуже швидко росте і міцніє. Незграбно шкутильгаючи, маленькі дітки збираються в тісне коло, притиснувшись один до одного, як колись-то стояли їхні батьки. Дорослі не втрачають пильність і охороняють своїх пташенят. Плавати малюкам ще не можна, їх ніжний пух швидко намокне і вони замерзнуть. Маленька підростаюча обжорка може з’їсти за один раз 6 кг риби.

Досягнувши п’ятимісячного віку, малюки вже не потребують догляду і турботи батьків. Пінгвіни раді сонцю, гріються. А малюки повільно повертаються, щоб зігріти все тіло ласкавим сонечком. Оперення змінюється. Тепер дорослим дітям теж не страшні холод – вони накопичили жировий шар. Залишилося ще пірнути у воду. Вороги маленьких пінгвінів – буревісники. Вони часто задзьобують дитинчат.

Минуло багато часу з тих пір, як пінгвін вийшов на цю промерзлу землю заради продовження роду. З квітня по грудень колонія жила на цьому місці, а тепер всі вони покидають її і йдуть в арктичні води на два місяці спокійного життя, щоб підготуватися і набратися сил для майбутнього шлюбного сезону. Живуть імператорські пінгвіни 25 років.

  • Клас – Птахи
  • Загін – Пингвинообразные
  • Сімейство – Пингвиновые
  • Вид – Імператорський пінгвін

завантажити dle 10.6 фільми безкоштовно

Короткий опис статті: реферат на тему тварини рекордсмени Імператорський пінгвін найбільший представник сімейства пингвинообразных. Він сміливий і відважний житель Арктики — найхолоднішого місця на нашій планеті. Це рекордсмен світу у Імператорський пінгвін,зростання імператорського пінгвіна,основна їжа Імператорського Пінгвіна,живуть імператорські пінгвіни,пташенята,пташеня

Джерело: Імператорський пінгвін фото і доповідь

Також ви можете прочитати